Noudatamme Villa Jämin välittämisessä seuraavia ehtoja. Ehdot tulevat kumpaakin osapuolta
sitoviksi, kun asiakas on suorittanut näissä sopimusehdoissa mainitun varausmaksun.

VILLA JÄMI OY
Y-TUNNUS 2328677-7

Vuokrausehdot

Varaus ja maksaminen

Villa Jämin varaus astuu voimaan asiakkaan maksettua varausmaksun 300 EUR viikon (7 vrk) sisällä varausvahvistuksen lähettämisen jälkeen. Varausmaksu toimii samalla takuumaksuna ja se palautetaan asiakkaalle vuokrauksen päätyttyä huvilan ja sen ympäristön ollessa moitteettomassa kunnossa. Vuokra lisäpalveluineen tulee maksaa viimeistään neljä viikkoa (28 vrk) ennen varauksen alkua. Mikäli Villa Jämiä varattaessa varauksen alkuun on aikaa neljä viikkoa (28 vrk) tai vähemmän, tapahtuu vuokran ja takuumaksun maksaminen samanaikaisesti viikon (7 vrk) sisällä varausvahvistuksen lähettämisen jälkeen. Jos maksua ei suoriteta ilmoitettuun eräpäivään mennessä voi Villa Jämi yksipuolisesti peruuttaa varauksen ja palauttaa kohteen myyntiin.

Peruutukset ja muutokset varauksissa

Peruutus on aina tehtävä viipymättä ja kirjallisesti osoitteeseen villajami@villajami.fi. Peruutus katsotaan tapahtuneeksi sillä hetkellä, kun tieto peruutuksesta on saapunut. Varausmaksua ei palauteta, mikäli se on varausta peruttaessa jo maksettu. Sama koskee vuokran palautusta, kun peruutus tapahtuu enintään neljä viikkoa (28 vrk) ennen vuokrajakson alkua.

Vuokra voidaan kuitenkin palauttaa peruutuksen tehneelle asiakkaalle siltä osin, kuin mitä Villa Jämiä saadaan vuokrattua peruutuksen jälkeen uudelle asiakkaalle. Tämä poikkeus ei kuitenkaan koske varausmaksua, joka jää Villa Jämille myös mahdollisen uuden asiakkaan vuokratessa peruutetun ajanjakson.

Mikäli asiakas muuttaa loman ajankohtaa tai peruuttaa osan varaamastaan ajasta, se katsotaan aikaisemman varauksen peruutuksena ja uutena varauksena. Jos muutoksesta ei synny kohtuutonta vaivaa tai tulonmenetystä Villa Jämille, voidaan jo maksetulla takuumaksulla ja vuokralla korvata uuden varauksen takuumaksu ja mahdollisesti myös osa vuokrasta.

Avainten luovutus, käyttö ja palautus

Villa Jämi on asiakkaan käytettävissä tulopäivästä klo 16:00 lähtöpäivään klo 12:00, ellei toisin ole sovittu. Asiakkaalla on käytössään yksi (1) avain. Huvilan avain tulee lähtiessä jättää eteisen avainkaappiin. Kadonneesta avaimesta peritään lukkojen vaihtamisesta aiheutuneet todelliset kustannukset.

Oleskelu Villa Jämissä

Villa Jämin vuokraan kuuluu huvilan vapaa käyttöoikeus (poisluettuna Savusaunan ja takkatuvan käyttö ja Honkakodan käyttö ellei niitä ole erikseen vuokrattu).

Villa Jämin alakerran varastohuone on vuokranantajan käytössä. Jokaisen vuokrauksen yhteydessä on ilmoitettava yöpyjien lukumäärä. Vuodepaikkoja on yhteensä 15 + 2 varapatjaa.

Mikäli vuoteita ja liinavaatteita käytetään useamman henkilön osalta kuin mitä on etukäteen ilmoitettu, veloitetaan takuumaksusta ylimääräiset liinavaatekustannukset.

Jokaisen vuokrauksen hintaan kuuluu loppusiivous (lattioiden pesu, wc tilojen pesu, saunatilojen pesu, liinavaatteiden vaihto/pesu jos ne on vuokrattu). Vuokra-ajan aikana asukas huolehtii kuitenkin itse huvilan siistinä pitämisestä. Villa Jämin on oltava vuokrajakson päättyessä normaalissa kunnossa niin kuin se oli vuokrauksen alkaessa. Tämä tarkoittaa, että likaiset astiat on pesty, roskat on tyhjennetty molok jäteastiaan, huonekalut ja muut tavarat ovat alkuperäisillä paikoillaan, pöytäpinnat pyyhitty sekä itse aiheutetut tahrat ja roskat on poistettu huonekalujen ja huoneiden lattiapinnoilta (imurointi).

Epäsiististä huoneistosta peritään ylimääräisinä siivouskuluina 100 EUR/h, ja tämä veloitetaan maksetusta takuumaksusta. Tarvittaessa lähetämme asiakkaalle lisälaskun.

Vauriot, puutteet ja reklamaatiot

Kaikki huvilan varustukseen ja kuntoon liittyvät huomautukset tulee osoittaa välittömästi vuokranantajalle, jolloin ne voidaan mahdollisuuksien mukaan korjata tai kompensoida. Jos haittatekijää ei voida heti kompensoida, on asiasta tehtävä välitön kirjallinen reklamaatio osoitteeseen villajami@villajami.fi. Jälkikäteen tehtyjä valituksia ei huomioida. Asiakas on myös velvollinen ilmoittamaan välittömästi ja korvaamaan huvilalle ja sen irtaimistolle aiheuttamansa vahingot. Ilmoittamattomat vauriot laskutetaan todellisten kulujen mukaan jälkikäteen takuumaksusta, ja tarvittaessa lähetämme asiakkaalle lisälaskun. Villa Jämi ei vastaa niistä virheistä huvilan ennakkotiedoissa, jotka ovat syntyneet äkillisten olosuhdemuutosten takia (esim. lumi- tai jäätilanteen muutos, rakennustyöt naapuritonteilla tms.).

Lapsivarustus

Villa Jämissä on pienille lapsille oma varustuksensa. Tähän kuuluu yksi lasten matkasänky, potta ja kaksi lasten syöttötuolia sekä yksi (1) lasten turvaportti keskikerroksen portaikkoon. Lapsivarustus on jokaisen asiakkaan käytössä ilman eri maksua, mutta niiden tarpeesta on mainittava erikseen varausta tehdessä.

Tupakointi ja kotieläimet

Sisätiloissa ja katetuilla terasseilla tupakointi on ehdottomasti kielletty. Tupakointi sallittu vain tupakoinnille osoitetuilla tupakointipaikoilla. Luvattomasta sisällä tai terassialueella tupakoinnista veloitetaan 300 EUR tuuletus/siivousmaksu. Kotieläinten tuominen Villa Jämiin ehdottomasti kielletty. Villa Jämi ei vastaa luvattomasta tupakoinnista tai eläinpölystä aiheutuneista allergiaoireista tai muista vastaavista ongelmista asiakkaille.

Muita Villa Jämissä kiellettyjä asioita

 • Tupakantumppien tai roskien heittäminen luontoon, pihamaalle tai terassille
 • Ilotulitteiden käyttö sisätiloissa tai rakennusten välittömässä läheisyydessä
 • Varomaton tulen käsittely, kuten esimerkiksi kynttilöiden jättäminen valvomatta, avotulen käyttö ja tähtisädetikkujen polttaminen Huom! Tuikkukynttilöiden polttaminen sallittu niille kuuluvissa tuikkuastioissa, tavallisten kynttilöiden polttaminen kielletty
 • Vaaran aiheuttaminen
 • Takkojen tulipesien tuhkien laitto muualle kuin tähän tarkoitukseen varattuun astiaan
 • Sähkösaunan ja höyrysaunan liian pitkäaikainen lämmitys
 • Juomien vieminen spa-osastolle lasipulloissa tai lasisissa juomalaseissa
 • Juomien nauttiminen ulkoporealtaassa
 • Juomien säilyttäminen ulkoporealtaan reunalla
 • Irtaimiston vahingoittaminen tai luvaton haltuunotto
 • Talotekniikan ja -säätöjen muuttaminen
 • Saunojen lämpötilojen muuttaminen
 • Alakerran TV:n, Telia Boxin, Play Stationin ja vahvistimen säätöjen muuttaminen sekä HDMI –johtojen irroittaminen/siirtäminen (perimme asiakkaalta korvauksen jos jotain on muutettu ja seuraava asiakas ei voi sen vuoksi käyttää ko. laitteita)

Muita ohjeita

 • Uunin peltien suojana käytettävä aina leivinpaperia
 • Uuni ja grilli tulee puhdistaa aina heti käytön jälkeen, vuokranantajan toimesta tehdystä uunin tai grillin puhdistamisesta peritään lisämaksu
 • Savusaunan kiukaan lämmityksestä huolehtii vain Villa Jämin henkilökunta
 • Pesutiloissa noudatettava erityistä varovaisuutta lattian liukkauden takia
 • Höyrysaunassa noudatettava erityistä varovaisuutta kahden höyrysuuttimen aiheuttaman kuumuuden vuoksi (oikean puoleisen penkin alaosa)
 • Huolehdi siisteydestä
 • Jätä käytetyt vuoteet lähtiessäsi avoimiksi, jotta siivooja tietää vaihtaa puhtaat vuodevaatteet
 • Tutustu poistumisreitteihin ja sammutuskalustoon heti, kun tulet huvilaan
 • Ilmoita vahingoista välittömästi

Ulkoporealtaan käyttöohjeet

 • Asiakkaan on ehdottomasti noudatettava annettuja porealtaan käyttöohjeita!!
  o älä koske lämpötilan säätöön (Temp)
  o sallittu käyttö (Lights, Jets, Option)
 • Älä mene ulkoporealtaaseen peseytymättä huolellisesti
 • Huolehdi, että porealtaan veden korkeus ei laske poresuuttimien puolivälin alle koska silloin järjestelmä pääsee haukkaamaan ilmaa ja poreallas ei enää toimi
 • Peitä ulkoporeallas aina käytön jälkeen termokannella, käsittele termokantta varoen
 • Tarkista käytön jälkeen että allas ei ole mennyt vahingossa SLEEP -tilaan (näytössä SL), koska silloin lämpötila laskee 30 asteeseen. Huom! Poreallas lämpiää kansi päällä asteen per tunti
 • Älä likaa ja roskaa poreallasta; juomia/ruokaa ei saa nauttia porealtaassa eikä juomia saa säilyttää altaan reunalla Huom! Porealtaan puhdistamisesta ja veden vaihtamisesta peritään 100 €/h ja tämä veloitetaan takuumaksusta tai tarvittaessa lähetämme asiakkaalle lisälaskun
 • Ulkoporealtaan käyttö aina omalla vastuulla ja erityistä varovaisuutta noudattaen esim. yleinen liukkaus talvella
 • Asiakas vastaa koko vuokrauksen ajan että allasta käytetään oikein